E væske

Hvad er grunde til man blander selv

Hvorfor blander man selv?

Der er flere og flere, der bevæger sig ud i det med at blande selv. Specielt dem, der har et meget stort forbrug, da dette ofte er forbundet med et stort forbrug af væske. Det er som regel lidt billigere at blande selv, også selvom man tager højde for prisstigninger.

Aroma

Aroma er den normale betegnelse for alt smagsstof såsom æble-, eller jordbærsmag, men som regel ikke en blanding. Når vi blander forskellige aromaer, skabes en essens. De fleste mennesker vil dog referere til en aroma som en blanding.

Find her: Aroma med flere varianter

Tilsætninger og krystaller

Jo mere garvet man bliver, jo vigtigere bliver tilsætningerne., og det kan fremhæve smagen, enten sur eller sød. Derudover findes der også krystaller, og det mest almindelige er mentolkrystaller.

De er er ekstremt koncentrerede, og man skal derfor ikke putte for meget i. Man kan med fordel prøve sig frem, men det kan nemt blive for stærkt.

Find her: Mentholkrystaller


Grundlæggende information om e-væske

Grundlæggende information

Alle dele i e-cigaretten er vigtige, men selve e-væsken er oplevelsen og det man husker, da det er det der skaber dampen og er den udvalgte smagsoplevelse.Vi kalder den typisk for e-væske og e-juice, men der findes også andre betegnelser. Og så er der de betegnelser, som egentlig er helt forkerte. Fx rygevæske.

Da man damper på en e-cigaret – og dermed altså ikke ryger, så giver det ikke mening at kalde en e-væske for rygevæske. E-væsken hældes i e-cigarettens beholder, bliver så fordampet og til damp. Fordampningen af e-væsken sker ved hjælp af et varmeelement, der indgår som en del af følgende forskellige udformninger.

  • Forstøver

  • Atomizer

  • Clearomizer

E-væsken bliver opvarmet af det indbyggede batteri, der så omdanner væsken til den vanddamp, som man inhalerer. E-væske til elektroniske cigaretter indeholder stofferne Grundingredienserne i e-juice er PG og VG. Propylenglycol (PG) og Vegetabilsk glycerin (VG) PG står for propylenglycol og VG står for vegetabilsk glycerin.

Propylenglycol (PG) giver følelsen at ryge en cigaret, når man inhalerer dampen fra en elektronisk cigaret, mens VG genererer selve vanddampen. Jo højere VG, jo mere damp kan man få ud af e-cigaretten.

Læs mere: Propylenglycol (PG)

Læs mere: Vegetabilsk glycerin (VG)

De kan blandes i forskellige forhold, alt efter den ønskede effekt, og ikke mindst efter hvilket e-cigaretudstyr, der bruges. Samlet set kan man altså sagtens drage konklusionen, at hovedbestanddelen i e-væske, udgør en langt mindre sundhedsrisiko, end de over 4000 tilsætningsstoffer, og over 70 carcinogener, som man med sikkerhed bliver udsat for når man ryger almindelige tobakscigaretter.

click her: E væske uden nikotin

Aroma er den fælles betegnelse for de smagsstoffer, der tilsættes e-væske. Hos Easy to smoke , sætter vi en stor ære i kun at forhandle væske, der indeholder fødevaregodkendte smagsstoffer. Det vil altså sige, at der ikke er nogen forskel på de aromaer, der er i bolsjer og i e-væsker.

Se mere her: Aroma e væske tilbudbillig aroma e væskebedste aroma til e væske

Nikotin er nok den mest irrationelt frygtede og mest omtalte ingrediens i væske til elektroniske cigaretter. Nikotin kan sammenlignes med alkohol, koffein og så mange andre dagligdags substanser, et vanedannende stof. Derfor er det også det stof man bør have mest respekt for i e-væske. Det er sandt, at nikotin i sin reneste form er ekstremt (dødeligt) giftig.

Find her: Nikotin base tilbude væske basenikotin base 1 liter 70/30nikotin base 1 liter 50/50

Her er det dog vigtigt at bide mærke i, at nikotin i e-væsker kun forekommer i meget, meget små doser. Efter indførelsen af den nye TPD-lov (Tobacco Product Directive) er den maksimale styrke på e-væske begrænset til 20 mg/ml. Heldigvis for dig som kunde, og for os som forhandler, er det derfor slet ikke aktuelt, at man skulle komme i kontakt med skadelige mængder af nikotin ved håndtering af almindelige e-væsker.

Se mere: Beste e væskee væske tilbude væske med tobaksmagbland selv e væskebillige e væske

Ud over de tyktflydende PG og VG består e-juice også af mineralsk vand for at kunne fungere som e-væske til elektroniske cigaretter samt den ønskede smagsretning og et bestemt niveau af nikotin. Dette kan man som forbruger selv vælge, og man bør gå efter at ramme de antal røgede cigaretter og så trappe ned

Find mere: E-juice tilbud , bedste e juice fra sunbygaard , e-juice bland selv

Nikotin eller ej

Om end nikotin ikke er skadeligt, er det afhængighedsskabende. Den virkelig fare ved cigaretter er de over 4000 giftige stoffer der inhaleres efter hvert hiv, men ved kun at damp e-væske med et bestemt niveau af nikotin kan man langsomt nedtrappe sin afhængighed og komme ud af den.

Læs mere: Nikotin base 70/30nikotin base 1000ml , nikotin base 50/50


Nyttig viden om håndtering og opbevaring af e-væske til e-cig

Dampning og elektroniske cigaretter er mindre skadeligt, billigere og bedre alternativ til tobaksrygning. Uanset hvor erfaren eller uerfaren man er, kan det være rart at vide, hvad det egentligt er en e-væske indeholder, og hvad du dermed går og inhalerer gennem din e-cigaret.

I en e-cigaret sker der en fordampning af væske og ikke tobak, hvilket er en meget vigtig grund til nogle af de helt indlysende sundhedsfordele med mildere kemiske reaktioner ved dampning fremfor ved en forbrænding, og at der ikke dannes usunde biprodukter som eksempelvis tjære.

Håndtering

Korrekt håndtering af e-væsker opnås ved hjælp af sund fornuft, da indholdsstofferne ikke er giftige. Den fordampede væske indhaleres e-cigaretten med optagelsen af nikotin gennem lungerne, og dermed gennem kroppens blodkredsløb.

Når det så er sagt, er det naturligvis meget vigtigt at e-væske opbevares uden for rækkevidde af børn og dyr, da nikotinen ved indtagelse giver risiko for forgiftning. Derfor skal man altid søge lægehjælp ved indtagelse.

Et par gode tommelfingerregler hertil:

  • Kun egentlige brugere bør have adgang
  • Opbevar det langt væk fra børn og dyr der kan fristes af de søde dufte

Hvor finder jeg den bedste e-væske

Der findes ekstremt meget e-væske med noget for enhver smag, dog med stor forskel på priserne og kvaliteten. Et godt udgangspunkt, når man skal finde en e-væske og beslutte hvor meget man vil betale.

Forskellige tykkelser

Der findes væsker i mange forskellige tykkelser. Jo tykkere ens væske er, jo mere fyldig og lækker damp laver den, men ikke alle tanke kan klare det. Som hovedregel kan en lille almindelig MTL-tank tage væsker med op til 50% VG, hvorimod store DL tanke (Direkte Lunge) kan klare væsker op til 80% VG.

  Læs mere: Tank

Smag

Din smag kan ingen fortælle dig, så der skal du virkelig lytte til dine egne præferencer. Og måske være frisk på at eksperimentere lidt? Måske kender du dine præferencer, men måske kunne du tænke dig at prøve noget nyt?

Nikotin

Nikotinniveauet bør afspejle ens daglige forbrug af cigaretter, som man så kan trappe ned med.


Hvor meget væske skal man bruge?

Hvor meget væske skal man bruge?

Brugen af væske varierer rigtig meget fra person til person, men afhænger hvor meget af man damper og hvilket udstyr der bliver brugt og nikotinstyrken. Hvis du bruger en mindre mund-til-lunge variant, vil de fleste bruge væsentligt mindre væske om dagen end én, som bruger en subohm tank, man ofte kortere sug, der er mere modstand i coils (over 1ohm) samt lavere effekt med hensyn til watt/temperatur.

Med subohm tanke tager man ofte lange, dybe direkte lunge sug, hvilket kræver mere væske. Her spiller nikotinstyrken også en rolle.

Er nikotindosen høj, vil ens trang til at dampe meget ofte være mindre, end hvis man dampede med lidt nikotin eller uden.

Læs mere:  Tank

Læs mere:  Coil


Lovligt at blande e-væske?

Man kan blande alle væsker sammen på kryds og tværs, lige som man lyster. Måske har du lyst til at blande smagen af sød dessert med tobak eller med sød frugt?

Mulighederne er uendelige. Man kan også blande forskellige styrker af nikotinvæske sammen, for at få en ønsket styrke.


Forskel mellem salt nikotin/Nic salt?

Små dampmængder

Man behøver her ikke en stor e-cigaret for at kunne bruge det uden at skulle producere for store dampskyer som ikke vil lave de store skyer, men stadig gerne vil have sit nikotin forbrug. Salt nikotin er afhængighedsskabende ligesom almindelig nikotin, men med en kortere proces. Nikotin er ikke skadeligt i sig selv, men skaber en afhængighed. Den maksimale tilladte dosis er 20 mg

Find her: Nikotin salt base

Hvorfor vælge salt nikotin?

Salt nikotin kan være en mulighed, hvis man ikke er til halskrads.

Salt nikotin virker egentlig ligesom almindelig nikotin, men med en blidere oplevelse. Hoveddelen i nikotin salt var benzoesyre, som blev tilsat for at kunne kontrollere det ideelle nikotinsalt der blev dannet i væsken for at holde pH-værdien i salt nikotin lavere, som gør at det bliver nemmere at indånde uden at det giver en kræsende fornemmelse i halsen, og uden man for det dårligt af at bruge høj nikotin styrke

  • Du får mere nikotin hurtigere
  • Mindre væske
  • Lille e-cigaret
  • Længere holdbarhed

Hvordan bruger man salt nikotin?

Salt nikotin er lidt anderledes at bruge, da man ikke behøver en stor e-cigaret. Faktisk anbefaler vi det ikke, for hvis man bruger en boks mod med en subohm tank på, som kan lave store skyer. Samt en høj salt nikotin styrke, så i stedet for at føle sig tilpas, vil man få et ubehageligt sug på sin e-cigaret, da e-cigaretten i forvejen producere meget damp.


E-cig med tobak og menthol smag?

Mentolforbud

Onsdag d. 20. maj 2020 blev alt salg af cigaretter og rulletobak gjort forbudt, selvom man godt måtte ryge ens resterende rester. Så er det jo godt at der findes damp og e-cigaretter med masser af skønne sagsmaterialer.

Find her: Mentol

Tobakssmage

Hvis man er stoppet med at ryge og almindelige tobakscigaretter og ønsker blidere vej til at blive røgfri, er denne væske et oplagt bud. Alle Easy to Smokes varer er produceret under kliniske forhold og efter allerhøjeste standarder. Og ønsker man at cutte båndene til cigaretterne helt, kan man prøve så mange andre fantastiske smage som frugt, slik, dessert og meget andet.

Som vi har vist, kan du kombinere dem præcist som du vil, og det efterlader kun en dampende følelse af sundhed.

Find her: Tobak


Prøv vores blande guide

Instruktion

1. step: Nikotin koncentration: Hvor stærk er den nikotinvæske du bruger til at blande med? I Danmark må man ikke sælge stærkere nikotin end 20mg, derfor er 20mg sat som standard i vores nikotin beregner.

2 step: Ønsket nikotinstyrke: Hvor stærk en styrke nikotin skal den færdige blanding være på.

3 step: Færdigblandet mængde: Hvor mange ml skal hele blanding være når den er færdig/dampklar?

4 step: Procent Aroma: Hvor mange ml aroma der skal bruges til blandingen. Standard er 20%, men du kan selv vælge at hælde mere eller mindre i, hvis du ønsker mere eller mindre smag. hvis du vil have 5 ml mindre aroma i, hælder du bare 5 ml mere Nikotinfri base i. "Se Aromaer"

Færdig udregnet Instruktion:

Nikotinbase: Viser hvor mange ml base med nikotin, som du skal bruge "Kan købes her".

Nikotinfri base: Viser hvor mange ml Base uden nikotin der skal i blandingen."Kan købes her"

Nikotin udregner

mg
mg
ml
%